Opšti uslovi korišćenja

Starost: minimum 23 godine.

Lična dokumenta: vozačka dozvola (važeća minimum dve godine od datuma iznajmljivanja vozila), validna lična karta, odnosno pasoš ukoliko ste strani državljanin.

Plaćanje: obavlja se po preuzimanju automobila, u gotovini ili platnim karticama (Visa, Dina, MasterCard, Maestro, American Express).

Depozit: depozit je obavezan, a njegova visina se odreduje na osnovu modela vozila i dužine trajanja najma. Da ukoliko ste polagali vožnju i konstantno vozite vozila sa automatskim menjačem – da to u samom startu i naglasite – kako bi Vam se pronašlo adekvatno vozilo. Da niste pod dejstvom narkotika i/ili u alkoholisanom stanju.

Preuzimanje vozila:

  • Neophodni su na uvid: vozačka dozvola, kreditna kartica, pasoš i/ili lična karta.
  • Vozilo je snabdeveno punim rezervoarom goriva i mora se vratiti takođe sa punim rezervoarom; u protivnom, dodatno se naplaćuje punjenje rezervoara.
  • Dobićete ’Ugovor o iznajmljivanju vozila’ da ga pročitate i potpišete. Kopiju zadržavate.
  • Zamolićemo vas da proverite kola u pogledu oštećenja i da potpisom to potvrdite.

Osiguranje vozila i osiguranje putnika: Sva vozila su KASKO osigurana.

Pravna i materijalna sigurnost: obezbedjene su Osiguranjem za štetu na vozilu (CDW) i Osiguranjem za krađu vozila (THW). Tarifni paketi uključuju pokrivanje štete na iznajmljenom vozilu i krađu vozila u toku najma (sa obaveznim učešćem u šteti / krađi do iznosa posebno propisanog za svaku grupu vozila).
NAPOMENA: ova vrsta osiguranja ne važi ukoliko je vozilo ukradeno, a tom prilikom klijent ne vrati ključ i saobraćajnu dozvolu od vozila, kao i validan policijski zapisnik. U ovakvim slučajevima klijent preuzima potpunu odgovornost i snosi kompletne troškove vozila po tržišnoj ceni. Kasko osiguranje automatski prestaje da važi. Ne postoji mogućnost kupovine (SCDW i STHW) dodatnih osiguranja.
Zelena karta osiguranja – uključena.

Postupanje u slučajevima nezgode, štete, krađe: Policijski zapisnik je obavezan – jer bez njega pun iznos štete ili krađe biće naplaćen od klijenta.

Zapisnik je nephodno sačiniti i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila – npr. kada je došlo do oštećenja vozila na parkiralištu od strane NN lica. U takvim situacijama klijent je u obavezi da:

  • Odmah obavesti policiju i postupi po njihovim instrukcijama
  • Ne udaljava se sa lica mesta
  • Odmah nakon što obavesti policiju – hitno obaveštava i agenciju
  • Da zapiše ili snimi podatke o drugim učesnicima u nezgodi
  • Da sačini zapisnik o nesreći ili šteti prilikom vraćanja vozila i preda Najmoprimcu
  • Da napiše izjavu u kojoj ce opisati uzroke i okolnosti pod kojima se desila nezgoda ili šteta

Gorivo, parkiranje i drugi troškovi: Prilikom preuzimanja vozila, automobil dobijate čist sa punim rezervoarom, a troškove goriva tokom trajanja najma sami snosite. Vaša obaveza kao klijenta je da automobil vratite u identičnom stanju u kakvom ste ga i preuzeli. U suprotnom utrošeno gorivo i pranje vozila se naplaćuje prema Opštim i dodatnim uslovima najma vozila. Troškove parkiranja, garažiranja, kazne i prekršaje, kao i sve ostale dodatne administrativne zabrane, i dodatne administrativne troškove snosi isključivo klijent.

Zabrane tokom perioda najma vozila: Tokom perioda najma vozila zabranjeno je vozilom putovati na područje Kosova i Republiku Albaniju – obzirom da osiguranje ne važi za ova područja. Vozilo se ne sme koristiti za šlepovanje drugih vozila i predmeta, za sportska takmičenja, u protivpravne svrhe, ne sme se pretovarati većim brojem putnika i masom većom od predviđene za taj tip vozila. Zabranjuje se prevoz životinja, lako zapaljivih i eksplozivnih materijala, materijala sa neprijatnim mirisom, kao i materijala koji na bilo koji način mogu oštetiti unutrašnjost ili spoljašnost vozila. Zabranjeno je upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, umirujućih lekova i opojnih droga.

Dozvoljava se opcija dodatnog vozača, isključivo uz saglasnost agencije, prilikom preuzimanja vozila – lično prisustvo drugog vozača je obaveno sa svom potrebnom dokumentacijom na uvid. Naknadno upisivanje drugog vozača nije dozvoljeno bez saglasnosti agencije.

U svim prethodno pobrojanim slučajevima niti jedno osiguranje ne važi i shodno tome klijentu se naplaćuje pun iznos štete, odnosno krađe.

Korišćenje vozila izvan granica Republike Srbije nije dozvoljeno bez posebne saglasnosti agencije. Ukoliko klijent napusti zemlju bez saglasnosti agencije i pri tome dođe do štete ili krađe vozila, klijentu će biti obračunat pun iznos procenjene štete ili tržišna vrednost vozila. Kasko osiguranje automatski prestaje da važi.

Kako rezervisati vozilo ili izračunati cenu za njega:

• Preko sajta: www.rentca.rs
• Slanjem zahteva na e-mejl: info@rentca.rs
• Prilikom rezervacije navedite tip željenog vozila, datum rezervacije, kao i mesto preuzimanja (poslovnica u Sava Biznis Centru ili poslovnica na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu)

Izmene / Odustajanje od rezervacije: Kada ste obavili on line rezervaciju, biće vam poslat e-mail za njenu potvrdu koji sadrži rezervacijski broj. Ako želite da promenite rezervaciju, uputite nam zahtev u vidu e-maila na adresu: info@rentca.rs Takođe, možete nas kontaktirati na: +381 11 61 49 140

Produžetak najma: Klijent je dužan da najmanje 24 sata pre završetka najma obavesti o ovom produžetku.

Beo Rent a Car